something stupid o.O
THE YOUNG LADY

navigation? ada di sebalik gambar perempuan comel pakai spect tu :3 maaf atas penggunaan "AKU" untuk yang lebih berusia :)


Diaries Owner Linkies Stuff

ASSALAMUALAIKUM, FATINI JEFFRI. MUGGLES BORN HAHA. ISLAM. MALAYSIAN. YOUNG. NOT A TERRORIST :)

Instagram


GOSSIPS

 Online Users


CREDITS

basecode: Nurul AtiQah
Edit by: Cikmimin
Re-Edited By: NinieFatini
Others:   

the worst water crisis

haluuu peeps ! sihat ? tak ngantuk lagi ? dah, pergi tidur, esok nak sekolah tapi sya tak sekolah . dapat cuti free sebab kat Lipis takde air . kalau dulu takde air tak boleh balik sebab JBA hantar air . tapi kali ni lain cerita . krisis air yang melampau sampaikan JBA pun tak dapat bagi jaminan boleh bagi air untuk kiteorang satu maktab nak mandi . whoaaa ! hebatkan ? dengar cerita begitulah . mula takde air relax lagi sebab boleh mandi kat BA dengan sick bay . aku ngan kawan kau pergi mandi kat sick bay , mula sampai memang ok tapi , time kiteorang tengah seronok dapat jumpa air tiba tiba air jadi semakin kecil , kecil dan seterusnya hilang dari pandangan mata. alamak ! keriangan terhenti . nasib baik ada air yang kiteorang dah tadah awal awal sebelum air tu ghaib . dapat jugak la mandi.

lepas mandi kiteorang lepak kat sick bay . macam macam kiteorang buat . dengan makanan sekali kiteorang bawak masuk . suka hati mak bapak je nak buat macam tu . lantak lah , kata taiko , biasalah tu . time kat sick bay tu lah masanya kiteorang nak berangan*maaf kami memang suka berangan . lepas tu kiteorang buat la voice record luahan perasaan untuk orang yang kiteorang suka ala ala drama korea . sakainyalah . hahah , teringat time first time aku bagi tahu kawan aku yang aku suka sapa . nak tahu kawan aku cakap apa ? diaorang cakap "ninie bila masa kau ada perasaan?" , "tak sangka kau ada perasaan" , "kau ada perasaan rupanya , ingatkan takde" . weyh , aku pun manusia jugak ! mesti lah ada perasaan macam orang lain . mana taknya , selama ni aku tak layan pun pasal laki ni . orang lain cerita pasal romeo apa prince charming lah apa entah , aku dengar macam robot je , takde perasaan . bila kawan tanya aku suka sapa , aku cakap takde sapa . malu la weyh nak bagi tahu orang aku suka sapa . dah cukup pasal lelaki . lari tajuk dah aku ni .



tatkala kami melayan perasaan , tiba tiba pintu sick bay dibuka . muka poyo tak tahu apa apa sekejap . ingatkan sap bukak pintu , rupanya cikgu . tapi yang gilanya cikgu tu lelaki ! kiteorang dengan freehair nya terkejut lah . dah la freehair ! kami pun lari masuk toilet . tak bukan kami , kawan aku je . aku still atas katil kat kat situ cover muka guna bantal . takkan aku kan keluar time tu jugak , nampaklah rambut aku nanti .ingat cikgu nka marah kiteorang lepak situ , rupanya , cikgu pun tengah mencari air . rumah cikgu pun takde air rupanya  . . . . .

kiteorang lepak sick bay sampai petang . petang ingat nak mandi kat BA , sekali BA pun dah takde air la . adeh , macam mana ni ? nak mandi , solat lagi . so , kiteorang takde pilihan lain ambik air dari hos bomba tu . agak gatal la pakai air tu . tapi better dari tak mandi . guess what , time kiteorang mandi tu , ada budak laki yang try tarik hos bomba keluar dari toilet perempuan . macam biasa yang melakukan kerja sebegitu tak lain tak bukan budak FORM 4 . pffft ; apa kes gila kau buat macam tu . aku gila benci kat form4 laki lepas kejadian hari tu . tapi aku jadi serba salah sebab one of my bestfriend suka budak yang aniaya aku tu . tapi aku fikir balik buat apa aku yang rasa serba salah . kawan dia sendiri yang terkena . pandai pandailah dia fikir sendiri . tapi tu aku tak kisah , jangan nanti sebab perasaan dia kat budak tu dia yang sedih , terluka , terhiris hati*puitis betul ayat kau nyah* . biarlah , dia ada otak dia fikir sendiri sama ada dia still nak kat budak bangang tu or lupakan je budak tu . kau still percaya dia ke weyh ? dia dah buat benda yang semua orang tak jangka kat kawan kau sendiri . dah lupakan pasal form 4 , menyirap pulak rasa . nasib kiteorang sempat tarik balik hos tu masuk toilet . kalau tak , jawabnya , tak mandi la weyh . ok , first day takde air selamat .



keesokan harinya ramai bangun awal pagi dalam pukul 4 ke 4:30 pagi . maklumlah , hari isnin ada kelas macam biasa . kiteorang terpaksa keluar dari asrama round satu maktab semata nak cari air . ada satu paip yang ada air . paip dekat tennis courts . sumpah ramai gila tunggu nak ambik air . kawan kau tunggu dari 4:30 , 6:30 baru dapat air . teruk kan ? still tak sempat ambik air sebab cikgu suruh budak ambik wuduk dulu , nak solat . sampai kat orang last ambik wuduk , air tu hilang dari pandangan . aiseh . cam mana ni ? nak dipendekkan cerita ,budak semua dah kecoh nak balik apa semua . at last ! dapat balik rumah ! tapi dua hari je . esok nak kena balik maktab semula , i mean hari ni . tapi takpa . hari khamis kelas macam biasa , esoknya ,jumaat balik rumah , sambung cuti semula sampai hari selasa . hahah .
ok . malas dah nak menaip . ngatuk nak tidur . bye . kiss sikit , muahhh :*

i am trying not to tell you , but i want to , i'm scared of what you'll say , so i'm hiding what i'm feeling , but i'm tired of holding this inside my head .

athlete <3